Κύπελλο «Αφροδίτη»

Οι αγώνες πραγματοποιούνται με επιτυχία από το 2008 και είναι ενταγμένοι στο επίσημο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας ως Παγκόσμιο Κύπελο Β’ Κατηγορίας. Αρχικά, το 2008, τελούσαν υπό δοκιμασία κάτω από την επίβλεψη παρατηρητή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Από το 2009, εδραιώθηκαν στο πρόγραμμα αγώνων Β΄ Κατηγορίας και είναι πλέον ενταγμένοι κάθε αγωνιστική χρονιά ανάμεσα σε παρόμοιους αγώνες.

Η Ομοσπονδία διοργανώνει το «Κύπελλο Αφροδίτη» με απώτερο στόχο την συγκέντρωση αθλητών από όλο τον κόσμο, αλλά και από την Κύπρο, για συμμετοχή τους σε υψηλού επιπέδου αγώνες. Ειδικότερα, η διοργάνωση αποσκοπεί στην απόκτηση εύρους αγωνιστικών εμπειριών για τους Κύπριους αθλητές, αλλά και προβολή της Κύπρου ως τον ιδανικό αθλητικό και τουριστικό προορισμό.

Το «Κύπελλο Αφροδίτη» είναι της κατηγορίας ξίφους μονομαχίας ανδρών και οι 8 πρώτοι της τελικής κατάταξης λαμβάνουν βαθμολογία στην Παγκόσμια κατάταξη. Οι αγώνες συγκεντρώνουν αθλητές και παράγοντες από όλη την Ευρώπη. Οι χώρες που συμμετείχαν μέχρι τώρα περιλαμβάνουν την Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γαλλία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Πολωνία και Ισραήλ.