Τελετή Βράβευσης Αρίστων Αθλητών & Σωματείων

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας θα τιμήσει τους καλύτερους αθλητές και σωματεία της

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας στην παρουσία αξιωματούχων του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και άλλων εκπροσώπων από το φάσμα του κυπριακού αθλητισμού, θα πραγματοποιήσει την γιορτή βράβευσης και θα τιμήσει όσους ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και τίμησαν το άθλημα και τη χώρα. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Η τελετή θα αποτίσει φόρο τιμής στα εξαιρετικά επιτεύγματα των καλύτερων αθλητών, προπονητών και σωματείων που έχουν δείξει απαράμιλλο πάθος και αφοσίωση στην αγωνιστική τους δράση η οποία αποτυπώνεται στην εγχώρια βαθμολογική κατάταξη. Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει μία πλατφόρμα για να τιμήσουμε την εξαιρετική συνεισφορά τους στο άθλημα της ξιφασκίας στην Κύπρο.

Επιπλέον, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας αναγνωρίζει την πολύτιμη υποστήριξη του χορηγού της ΟΠΑΠ Κύπρου, του οποίου η οικονομική συνεισφορά παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή υλοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος. Η συνεργασία τους υπήρξε καθοριστική για την προώθηση της ανάπτυξης και της προβολής της ξιφασκίας στη χώρα.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μαγευτική οπτική παρουσίαση, αναδεικνύοντας αξέχαστες στιγμές από τις εθνικές και διεθνείς δραστηριότητες του έτους μέσω μιας ειδικά επιμελημένης παρουσίασης βίντεο. Αυτή η αναδρομή θα επιδείξει την αφοσίωση, την επιμονή και τις επιτυχίες της κοινότητας της ξιφασκίας της Κύπρου τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αποκορύφωμα της βραδιάς θα είναι η αναγνώριση των αθλητών που σημειώνουν αξιοσημείωτες επιτυχίες σε διεθνείς αγώνες εξωτερικού, οι οποίοι θα λάβουν ειδικά βραβεία ως αναγνώριση των εξαιρετικών επιδόσεων τους. Τα επιτεύγματά τους όχι μόνο έφεραν υπερηφάνεια στην Κύπρο, αλλά συνέβαλαν σημαντικά στο κύρος του αθλήματος στη διεθνή σκηνή.

Προσθέτοντας στη γοητεία της βραδιάς, οι καλεσμένοι θα γνωρίσουν τους αξιόλογους ξιφομάχους που εκπροσωπούν την Κύπρο από το εξωτερικό, οι οποίοι έχουν ετοιμάσει προσωπικά βίντεο εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την αλληλεγγύη τους. Η παρουσία και τα μηνύματά τους χρησιμεύουν ως απόδειξη του ομαδικού πνεύματος του αθλήματος πέρα από τα σύνορα και της υπερηφάνειας που νιώθουν ως πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό.

./.

Βραβευθέντες Αθλητές

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΑΞΙΑ
ΤΑΛΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΔΡΩΝ
ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ ΕΙΡΗΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΕΝΩΤΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ17 & Κ20
ΜΙΧΑΗΛ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Κ20

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ & Κ17 & Κ20
ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΙΟΛΗ Κ17
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ Κ14
ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΙΜΟΝΗ Κ14
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ Κ14
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ11
ΠΑΝΑΓΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ Κ11

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Κ17 & Κ20

ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ14

ΟΜΙΛΟΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΜΑΞΙΜΟΣ Κ14
ΝΤΟΥΠΕΗ ΡΟΧΑΝ-ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Κ14
ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ Κ14
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΣΑΡΑΜΠΑΣΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ11
ΣΑΡΑΜΠΑΣΙΝΑ ΙΩΑΝΝΑ Κ13

Βραβευθέντα Σωματεία
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 2023
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2022

Βραβεία Υψηλής Επίδοσης
TOFALIDES ALEX (ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ) 2η θέση στους προκριματικούς για Ολυμπιακούς αγώνες | 2021 15η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα | 2023
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 27η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα | 2023 30η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα | 2023
BEZUGLAYA VARVARA (ΗΠΑ) 3η θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο | 2023 9η θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο | 2023
KOPYLTSOVA ELIZAVETA 1η στην Ευρωπαϊκή κατάταξη Κ14 | 2023 37η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Κ17) | 2023
KIAYIAS ARIS (ΗΠΑ) 28η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα | 2023 26η θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο | 2023

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας προσκαλεί τα μέλη του Τύπου, τους αξιότιμους καλεσμένους, τους αθλητές, τους προπονητές και την κοινότητα της ξιφασκίας γενικότερα να συμμετάσχουν σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 18:00 στο Ολυμπιακό Μέγαρο και υπόσχεται μια βραδιά γιορτής, αναγνώρισης και υπερηφάνειας.

Για ερωτήσεις μέσων ενημέρωσης, αιτήματα συνεντεύξεων ή περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:

Τζαλαβρέτα Χριστίνα – Ιωάννα, 97741744

Ας συμμετέχουμε για να τιμήσουμε την αριστεία, να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα και να εμπνεύσουμε μελλοντικές επιτυχίες στον συναρπαστικό κόσμο της ξιφασκίας

elections