Κύπελλο «Αφροδίτη» 2012

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/5/12 στο Αθλητικό Κέντρο “Σπύρος Κυπριανού” το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών στο ξίφος μονομαχίας “Κύπελλο Αφροδίτη 2012.” Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία παρόλα τα μικρο-εμπόδια που εμφανιστήκαν. Διάφορες συνθήκες φάνηκαν να έχουν τον αντίκτυπό τους στους αγώνες αφού από τοςυ 32 αθλητές που δηλωθήκαν από 12 χώρες, μόνο 27 εμφανίστηκαν στους αγώνες. Παρόλα αυτά, οι αγώνες κύλησαν ομαλά με αθλητές μεγάλης εμβέλιας να φιγουράρουν στη λίστα των συμμετεχόντων όπως ο Χιλιανός Paris Inostroza Budinich που έχει συμμετάσχει σε τρεις Ολυμπιάδες, ο Βρετανός Gregory Allen 3ος στην κατάταξη στο Ηνώμένο Βασίλειο και ο Κυργιστανός Michail Ivanov που είναι το #87 στην παγκόσμια κατάταξη. Από Κυπριακής πλευράς είχαμε εφτά συμμετοχές.

Οι αγώνες είχαν αρκετή ένταση από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι θεατές παρακολούθησαν ανεπανάληπτες στιγμές μεταξύ “δυνατών” και “αδυνάτων” σε μια προσπάθεια κατάκτησης της πρώτης θέσης και των πολυπόθητων πόντων στην παγκόσμια κατάταξη. Σημαντικό να σημειωθεί ότι από τους Κύπριους αθλητές ξεχώρισε ο Πάρης Τσάε που δυστυχώς βρέθηκε εντιμέτωπος με τον επίσης Κύπριο Αχιλλέα Αλούπα στον αγώνα για τους 16 και τον απέκλεισε. Στην τελική κατάταξη ο Αλούπας κατετάγη 21ος, ενώ ο Τσάε 13ος. Οι εκπλήξεις όμως που επεφύλασσε η σημερινή ημέρα ήταν ο αποκλεισμός του Inostroza Budinich και του Ivanov στους αγώνες για την 4άδα. Η τελική κατάταξη είχε ως εξής:

1. ALLEN Gregory, Great Britain
2. AVERBUCH Lev, Israel
3. NIKITIN Denis, Kyrgyzstan
3. OKHAPKIN Vsevolod, Russia

Η παρουσίαση των επάθλων έγινε από τον Πρόεδρο της ΚΟΞ κο Γιάννη Χατζηαράπη, την κα Τζάνετ Χάγκινς μέλος του ομίλου τεχνικών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, τον κο Πήτερ Χάγκινς μέλος του ομίλου τεχνικών της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και από τον κο Άρη Αριστόδημου Διευθυντή της εταιριας Chrisons Innovative Solutions.

Από οργανωτικής πλευράς, οι αγώνες κύλησαν ομαλά και για άλλη μια φορά η ΚΟΞ έλαβε πολύ θετική ανατροφοδότηση από τους ξένους αθλητές και αθλητικούς παράγοντες που παρευρέθηκαν. Η ΚΟΞ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, καθώς και τους εθελοντές, τα μέλη της ομάδας ξιφασκίας του Βρετανικού Στρατού, τους κο και κα Χάγκινς, την οργανωτική ομάδα που βοήθησαν στη υλοποίηση των αγώνων.

Επίσης, η ΚΟΞ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους χορήγούς της για την σημαντική οικονική και τεχνική στήριξη που παρήχαν σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός για την ξιφασκία στην Κύπρο! Συγκεκριμένα, η ΚΟΞ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον ΚΟΑ, την ΟΠΑΠ Κύπρου και την εταιρία Chrisons Innovative Solutions, καθώς και του χορηγούς επικοινωνίας τον Super Sport FM και την εφημερίδα Sport Day.

Αποτελέσματα – Βαθμολογίες: