Διεθνείς Αγώνες «ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΑΛΕΝΤΩΝ 2018»

Το Σωματείο Ξιφασκίας Λεμεσού, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας (Κ.Ο.Ξ.), θα διοργανώσουν τους διεθνείς βαθμολογούμενους αγώνες Ξιφασκίας, «Κύπελλο Ταλέντων», το διήμερο από 28 έως 29 Απριλίου, στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας, έχει διοργανώσει από το έτος ίδρυσής της 1987, σημαντικούς διεθνείς αγώνες με μεγάλη επιτυχία, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο «Αφροδίτη» και το διεθνές τουρνουά «Κύπρος», ενώ το σωματείο Λεμεσού το καθιερωμένο πλέον αναπτυξιακό κύπελλο Ταλέντων, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 2015. Το 2017 συμμετείχαν 65 αθλητές από 14 χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ρωσία.

Οι αγώνες έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) και τυγχάνουν της υποστήριξης του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του ΟΠΑΠ Κύπρου και της εταιρείας SINTEZ Green energy.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη και προώθηση της ξιφασκίας, επιδιώκοντας την συνεργασία με σωματεία και ομοσπονδίες ξιφασκίας ανά το παγκόσμιο με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των ικανοτήτων των νεαρών αθλητών μας αλλά και την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στην Κύπρο.

Στους αγώνες φέτος, έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή 85 αθλητές από 11 χώρες και το θέαμα αναμένεται εντυπωσιακό.

Δελτίο Τύπου (πλήρες)

MEDIA KIT (GRE)
MEDIA KIT (ENG)