ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΡΑΠΗΣ»

Διεξήχθει το Σάββατο 03/12/22 στη Λευκωσία, το Παγκύπριο Κύπελλο ανδρών/γυναικών (άνω των 13 ετών) στο Ξίφος Μονομαχίας. Στους αγώνες συμμετείχαν 37 αθλητές/τριες από τα 6 Σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας. Οι συγκεκριμένοι αγώνες καθιερώθηκαν προς τιμήν του αείμνηστου Γιάννη Χατζηαράπη προέδρου της ΚΟΞ και διοργανώνονται από το 2021.

Αποτελέσματα αγώνων:

Ατομικό Ανδρών: Στην κατηγορία ανδρών, Κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Ταλιώτης Αλέξανδρος (ΑΞΙΑ) ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Εμμανουηλίδη Αλέξανδρου (Σ.Ξ.Λεμεσού). Τις τρίτες θέσεις μοιράστηκαν οι Αθανασίου Γαβριήλ και Αριστείδου Ιωάννης (Α.Ο.Λευκωσίας).

Ατομικό Γυναικών: Νικήτρια αναδείχθηκε η Μαυρικίου Ειρήνη (ΑΞΙΑ) νικώντας στον τελικό την Χαρμανίδου Παναγιώτα (ΑΞΙΑ). Τις τρίτες θέσεις μοιράστηκαν οι Αλεξάνδρου Θεοδώρα (Α.Ο.ΑΧΙΛΛΕΑΣ) και Κωνσταντίνου Μαρίνα (Σ.Ξ.Λεμεσού).

Τις απονομές έκανε ο Γεν. Γραμματέας της ΚΟΞ, Ταλιώτης Κωνσταντίνος.

Το Δ.Σ συγχαίρει αθλητές, προπονητές και διαιτητές που έδωσαν το παρόν τους και εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Αθλητικό Όμιλο Λευκωσίας για την οργάνωση των αγώνων και τον ΟΠΑΠ Κύπρου, χορηγό του αγωνιστικού προγράμματος.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο ετήσιο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας που πραγματοποιήθηκε στη Λωζάνη στις 26 Νοεμβρίου 2022, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος, Αντώνης Φούρναρης και ο Γεν. Γραμματέας Κωνσταντίνος Ταλιώτης.

Η ΚΟΞ με το Σωματείο Ξιφασκίας Λεμεσού, συμμετείχαν το Σάββατο 03 Δεκ 2022, στο Πανόραμα Παραολυμπιακών Αθλημάτων που διοργάνωσε η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΚΕΠΕ) στη Λεμεσό, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία.