Έγραψε ιστορία – Πήρε εισιτήριο για το Παρίσι ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης!

Έγραψε ιστορία για την κυπριακή Ξιφασκία ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης στο Λουξεμβούργο. Ύστερα από συγκλονιστικό ολοήμερο αγώνα, έφτασε μέχρι τον τελικό στο προκριματικό αγώνα Ευρώπης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εκεί νίκησε τον Βέλγο Στεφ ντε Γκράεφ, κατακτώντας τη μοναδική κάρτα πρόκρισης που υπήρχε για το αγώνισμα του Ξίφους Ασκήσεως (Foil). Αξιοσημείωτο ότι την μοναδική αυτή κάρτα διεκδίκησαν πέραν των 70 αθλητών από όλη την Ευρώπη.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει θερμά τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη, τον προπονητή του Benjamin Peggs, και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Paris2024.

Πλέον η Ολυμπιακή μας ομάδα αριθμεί έξι μέλη, αφού Ολυμπιακές προκρίσεις έχουν εξασφαλίσει οι Παύλος Κοντίδης (ILCA7/Ιστιοπλοΐα), Ντένις Ταραντίν (Kite/Ιστιοπλοΐα), Μαριλένα Μακρή (ILCA 6/Ιστιοπλοΐα), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία Δρόμου / Ποδηλασία) και Μάριος Γεωργίου (Σύνθετο Ατομικό / Ενόργανη Γυμναστική).

Η ΚΟΕ απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της, τον πλατινένιο ΟΠΑΠ Κύπρου, τους χρυσούς χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, στους αργυρούς χορηγούς της, MEDOCHEMIE, ALLIANZ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, την TOYOTA Κύπρου (Mobility Partner), DELOITTE (Professional Services Partner) και CABLENET (Communications Partner), για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση του στόχου και της αποστολής της.