Γνωρίστε τον ΑΡΗ ΚΙΑΓΙΑ: Ένα ανερχόμενο ταλέντο στην κυπριακή ξιφασκία

Ο Άρης Κιαγιάς, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη, κουβαλά μέσα του ένα πλούσιο μείγμα πολιτισμών, χάρη στις ελληνοκυπριακές ρίζες του. Από μικρός, ο Άρης έδειξε φυσική ικανότητα στον αθλητισμό, ξεκινώντας με το Tae Kwon Do σε ηλικία μόλις 2,5 ετών. Στην ηλικία των 8, έγινε το νεότερο άτομο που κέρδισε ποτέ μια μαύρη ζώνη στο παραδοσιακό TKD.

Ο Άρης δεν σταμάτησε εκεί. ασχολήθηκε με διάφορα ομαδικά αθλήματα όπως χόκεϊ επί πάγου, ποδόσφαιρο και λακρός (lacrosse). Ωστόσο, ήταν η παρακολούθηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο του 2016 που φούντωσε το πάθος του για την ξιφασκία, εμπνευσμένος από το ασημένιο μετάλλιο του Αλέξανδρου Μασιάλα (Alexander Massialas).

Σε ηλικία μόλις 10 ετών, ο Άρης άρχισε να ασχολείται με την ξιφασκία υπό την καθοδήγηση διάσημων προπονητών όπως του Greg Massialas και με τον Sean McClain στο διάσημο Fencers Club στη Νέα Υόρκη. Με αφοσίωση και καθοδήγηση, βελτίωσε τις δεξιότητές του, έτοιμος να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην παγκόσμια σκηνή.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του (14 χρονών), ο Άρης αγωνίζεται σε αγώνες τόσο εφήβων (Κ17) αλλά και νέων (Κ20) και ανδρών, καταφέρνοντας να πετύχει αξιοσημείωτες επιδόσεις (13η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, 39η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Τάλλιν της Εσθονίας και 28η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας). Τη σεζόν 2023-2024 εξασφάλισε την εντυπωσιακή 15η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στη Νάπολη της Ιταλίας.

Τώρα, ο Άρης προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νέων στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2024. Με αποφασιστικότητα και υποστήριξη από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας, στοχεύει ακόμα πιο ψηλά, αποτελώντας έμπνευση και πρότυπο για όλους τους αθλητές μας.