Ο Ηρακλής Εμμανουηλίδης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ξιφασκίας ως Μέλος της Τεχνικής Διεύθυνσης των Αγώνων

[Λευκωσία, 2 Μαρτίου 2024] – Ο Ηρακλής Εμμανουηλίδης, Τεχνικός Σύμβουλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής κοινότητας ξιφασκίας, συμμετείχε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νέων ως μέλος της Τεχνικής Διεύθυνσης των αγώνων. Διορισμένος από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ξιφασκίας, ο Εμμανουηλίδης έπαιξε ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση της επιτυχίας και της ομαλής διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Η διοργάνωση διεξήχθη στη Νάπολη της Ιταλίας, από 22 έως 29 Φεβρουαρίου 2024. Περιελάμβανε συνολικά 24 αγωνίσματα (12 ατομικά και 12 ομαδικά) στις ηλικιακές κατηγορίες εφήβων (Κ17) και νέων (Κ20) σε όλα τα όπλα (ξίφος μονομαχίας, ξίφος ασκήσεως και σπάθη). Συμμετείχαν συνολικά 1000 αθλητές από τουλάχιστον 36 χώρες, με το ξίφος μονομαχίας να αποτελεί το πιο δημοφιλές όπλο με 441 συμμετοχές. Το ετήσιο πρωτάθλημα σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση όλων των αγώνων του προγράμματος της κατηγορίας εφήβων (Κ17) που διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Η Κυπριακή παρουσία στους αγώνες έγινε αισθητή, αφού επιτεύχθηκαν εξαιρετικά αποτελέσματα από 3 αθλητές μας, οι οποίοι κατάφεραν να πλασαριστούν 2 στην 32άδα και 1 στην 16άδα της κατηγορίας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κύπρο έχει δοθεί προτεραιότητα σε ένα από τα τρία αγωνίσματα του αθλήματος, το ξίφος μονομαχίας.

Στο περιθώριο των αγώνων, ο Εμμανουηλίδης συναντήθηκε με εξέχουσες προσωπικότητες στον κόσμο της ξιφασκίας, καλλιεργώντας πολύτιμες διασυνδέσεις και ανταλλάσσοντας απόψεις για την ανάπτυξη του αθλήματος. Συγκεκριμένα, είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα σχετικά με πρωτοβουλίες ανάπτυξης της ξιφασκίας στην Ευρώπη και ιδιαίτερα δράσεις για την ανάπτυξή της στην Κύπρο με τον κ. Scarso Giorgio, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, τον πρόεδρο επιτροπής αγώνων και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου Nikolay Ivanov Mateev και τον Τεχνικό Διευθυντή της Eευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Julius Kralik.

Οι συζητήσεις του Εμμανουηλίδη με τον κ. Scarso επικεντρώθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το άθλημα, τις αξιόλογες προσπάθειες που καταβάλλονται για τη αναγνωρισιμότητα του σε όλους τους τομείς και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με στόχο την περαιτέρω αναβάθμισή του στην Κύπρο.

Φωτο 1: Εμμανουηλίδης (δεξιά), Πρόεδρος της επιτροπής αγώνων και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Nikolay Ivanov Mateev.

Φωτο 2: Εμμανουηλίδης (αριστερά), Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Giorgio Scarso.

Φωτο 3: Τα μέλη της Τεχνικής Διεύθυνσης των αγώνων