ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ

Διεξήχθει το Σάββατο 2/12/2023 στη Λεμεσό, το Κύπελλο Ανδρών/Γυναικών «Γιάννης Χατζηαράπης» στο Ξίφος Μονομαχίας που αποτέλεσε την ολοκλήρωση του εγχώριου αγωνιστικού προγράμματος για το τρέχον έτος. Παράλληλα διεξήχθει και ο 2ος αγώνας της σειράς αναπτυξιακών αγώνων για παιδιά κάτω των 11 ετών.

Αποτελέσματα αγώνων:

Ατομικό ανδρών: Στην κατηγορία ανδρών, επικράτησε το Σωματείο Ξιφασκίας Λεμεσού καταλαμβάνοντας τις 2 από τις 4 θέσεις του βάθρου. Κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Εμμανουηλίδης Αλέξανδρος-Παναγιώτης (Σ.Ξ.Λεμεσού) μετά από απόσυρση λόγω τραυματισμού του αθλητή Αριστείδου Ιωάννη (Α.Ο.Λευκωσίας) και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 13-13. Τις τρίτες θέσεις μοιράστηκαν οι Ιωάννου Γιώργος (Σ.Ξ.Λεμεσού) και Χαραλάμπους Ιωάννης-Μάξιμος (Ο.Ξ.Μέγας Αλέξανδρος).

Ατομικό γυναικών: Κυπελλούχα αναδείχθηκε η έμπειρη Μαυρικίου Ειρήνα (ΑΞΙΑ) νικώντας στον τελικό την Κλεάνθους Μαρία (Σ.Ξ.Λεμεσού). Τις τρίτες θέσεις μοιράστηκαν οι Χριστοφή Ιόλη (Σ.Ξ.Λεμεσού) και Lundstroem Zoe (Α.Ο.Λευκωσίας).

Τις απονομές έκαναν τα μέλη του ΔΣ της ΚΟΞ, Ταλιώτης Κων/νος (Πρόεδρος) και Τζαλαβράτε Χριστίνα-Ιωάννα (Γεν. Γραμματέας).

2ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Κ11

Τη σκυτάλη πήραν οι νέοι υποσχόμενοι ξιφομάχοι, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο 2ο Αναπτυξιακό Τουρνουά για ηλικίες κάτω των 11 ετών. Το τουρνουά είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους σκοπούς της ανάπτυξης του αθλήματος και προσέλκυσης νέων παιδιών στο άθλημα προβάλλοντας κυρίως τα οφέλη της συμμετοχής, της φιλίας και του ευ αγωνίζεσθαι. Έχουν προγραμματιστεί 4 τουρνουά για την περίοδο 2023-2024 από τα οποία θα βραβευθούν αθλητές, προπονητές και Σωματεία όπως παρακάτω:

Υποσχόμενοι αθλητές = Ανακηρύσσονται οι 3 πρώτοι στην τελική κατάταξη της κάθε κατηγορίας.

Ποιο συνεπής αθλητής = Συμμετοχή σε όλους τους αγώνες και μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία (Ένας αθλητής σε κάθε κατηγορία).

Προπονητής Ανάπτυξης = Ο προπονητής με τους περισσότερους αθλητές στις 3 πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης σε κάθε κατηγορία.

Σωματείο Ανάπτυξης = Το Σωματείο με την μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών του στους αγώνες.

Το Δ.Σ συγχαίρει αθλητές, προπονητές και διαιτητές που έδωσαν το παρόν τους και τον ΟΠΑΠ Κύπρου, χορηγό του αγωνιστικού προγράμματος εσωτερικού.

Επόμενο σημαντικό γεγονός η Τελετή Βράβευσης Αρίστων Αθλητών και Σωματείων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στις 1800 στο Ολυμπιακό Μέγαρο (αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ αγωνίζεσθαι». Στην τελετή έχουν κληθεί οι αθλητικές αρχές, χορηγοί και άλλοι αξιωματούχοι, όπου θα βραβευθούν οι αθλητές που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους, καθώς και αυτοί που διέπρεψαν σε διεθνείς αγώνες εξωτερικού εκπροσωπώντας την Κύπρο.

elections
elections
elections