Επιτυχής Ολοκλήρωση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ξίφους Μονομαχίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτό το Σαββατοκύριακο (17 & 18 Φεβρουαρίου 2024) στη Λευκωσία, το Παγκύπριο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών (άνω των 13 ετών) στο Ξίφος Μονομαχίας. Στους ατομικούς αγώνες συμμετείχαν πέραν των 45 αθλητών από τα 5 Σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας και στα Ομαδικά 10 ομάδες.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας παρουσιάζει μια ανοδική πορεία, με αυξανόμενο αριθμό αθλητών και αθλητριών που συμμετέχουν και επιδεικνύουν το ταλέντο τους σε αυτό το ευγενές Ολυμπιακό άθλημα. Η επιτυχημένη διοργάνωση και αυτού του πρωταθλήματος αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την προώθηση και ανάπτυξη του ξίφους μονομαχίας στην Κύπρο.

Αποτελέσματα αγώνων:

Ατομικό Ανδρών: Στην κατηγορία ανδρών, Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ταλιώτης Αλέξανδρος (ΑΞΙΑ) ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Αριστείδου Ιωάννη (ΑΟΛ). Τις τρίτες θέσεις μοιράστηκαν οι Εμμανουηλίδης Αλέξανδρος-Παναγιώτης (Σ.Ξ.Λεμεσού) και Αθανασίου Γαβριήλ (ΑΟΛ).

Ατομικό Γυναικών: Τον τίτλο για το 2024 κέρδισε η Μαυρικίου Ειρήνη (ΑΞΙΑ) νικώντας στον τελικό την Χριστοφή Ιόλη (Σ.Ξ.Λεμεσού). Τις τρίτες θέσεις μοιράστηκαν οι Αλεξάνδρου Θεοδώρα (Α.Ο.Μέγας Αλέξανδρος) και Κλεάνθους Μαρία (Σ.Ξ.Λεμεσού).

Πρωταθλήτρια Ομάδα 2024 το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ομαδικό Ανδρών: Πρωταθλήτρια ομάδα τόσο στην κατηγορία ανδρών όσο και στην κατηγορία γυναικών αναδείχθηκε το Σωματείο Ξιφασκίας Λεμεσού. Στον μεγάλο τελικό των ανδρών, επικράτησε της ομάδας της ΑΞΙΑ, ενώ την 3η θέση κατέλαβε η ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου. Στις γυναίκες, οι 2 ομάδες της Λεμεσού έπαιξαν στον τελικό και μοιράστηκαν τις 2 πρώτες θέσεις, ενώ την 3η θέση κατέκτησε ο Όμιλος Ξιφασκίας Μέγας Αλέξανδρος.

Το Δ.Σ συγχαίρει αθλητές, προπονητές και διαιτητές που συμμετείχαν στους αγώνες και τον ΟΠΑΠ Κύπρου, χορηγό του αγωνιστικού προγράμματος.

Τα φώτα τώρα στρέφονται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων και Νεανίδων που θα διεξαχθεί στη Νάπολη, Ιταλία, από τις 21 έως τις 29 Φεβρουαρίου. 9 κύπριοι ξιφομάχοι θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο σε αυτήν την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αναζητώντας την επιτυχία και την ανάδειξη του ταλέντου τους σε διεθνές επίπεδο.

elections
elections
elections