Σεμινάριο Διαιτησίας

Ολοκληρώθηκε σήμερα το ετήσιο σεμινάριο διαιτησίας που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθλητισμού του ΚΟΑ. Το σεμινάριο απευθυνόταν σε υποψήφιους νέους διαιτητές αλλά και το φίλαθλο κοινό, προπονητές και αθλητές ξιφασκίας. Η εκδήλωσε αγκαλιάστηκε από την κοινότητα του αθλήματος, καθότι συμμετείχαν πέραν των 20 ατόμων από το σύνολο των σωματείων μελών.

Στο πρώτο μέρος αναλύθηκαν οι κανονισμοί που διέπουν το άθλημα, τα παραπτώματα, οι ποινές και οι αρχές οργάνωσης και διεξαγωγής των αγώνων. Στο Β’ μέρος επεξηγήθηκε ο κανονισμός διαιτητών της Ομοσπονδίας, η αγωνιστική προκήρυξη και έγινε εκτενής ανάλυση φάσεων αγώνων με τη χρήση βίντεο.

Ομιλητές στο σεμινάριο ήταν ο κ. Παπαγεωργίου Παναγιώτης, Διεθνής Διαιτητής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και Εθνικός Διαιτητής Α’ κατηγορίας και ο κ. Εμμανουηλίδης Ηρακλής, Εθνικός Διαιτητής Α’ κατηγορίας, Πρόεδρος της Τεχνικής Διεύθυνσης Αγώνων και Τεχνικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας.

Θα ακολουθήσει η θεωρητική εξέταση των υποψήφιων διαιτητών το επόμενο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και η πρακτική εξέταση στους επερχόμενους αγώνες στις 21 Οκτωβρίου και 18 Νοεμβρίου.

ΦΩΤΟ 1-2: Συμμετέχοντες
ΦΩΤΟ 3: Απονομές διπλωμάτων συμμετοχής