Μεσογειακοί Αγώνες-Spain Guadalajara 30/1 – 2/2 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:
Προπονητής Λουκαϊδης Νικόλας
Αθλητής Ιωάννου Γιώργος
Αθλητής Παρασκευά Αλέξανδρος
Αθλητής Δημητριάδης Φίλιππος

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΩΝΑ:
Η αποστολή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας αναχώρησε την παρασκευή 30/1 με τρεις αθλητές και με τον Ομοσπονδιακό προπονητή για να λάβουν μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες Ξιφασκίας που έγιναν στην πόλη Γκουανταλαχάρα της Ισπανίας. Οι αθλητές έλαβαν μέρος στην κατηγορία MINIME. Οι αθλητές μας αγωνίστηκαν, αρχικά στους ΟΜΙΛΟΥΣ ( Poules ) οπού ο κάθε όμιλος είχε 6 αθλητές και στην συνεχεία αγωνίστηκαν στον αγώνα απευθείας αποκλεισμού ( Knock out).

Ο αθλητής μας Ιωάννου Γιώργος είχε αγωνιστεί με 5 αθλητές από QATAR MOROCCO SPAIN ITALY PORTUGAL με αποτέλεσμα 3 νίκες και 2 ήττες έτσι πέρασε στον αγώνα απευθείας αποκλεισμού ( Knock out) με τον αριθμό 9 και αγωνιζόταν με το νούμερο 8 για την φάση των 8 όπου μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα έχασε 13/10 και τέλειωσε τον αγώνα στην 11η θέση. Ο Ιωάννου Γιώργος ήταν η πρώτη φορά που αγωνιζόταν με τα χρώματα της χώρας του και ήταν αντάξιος με την προσπάθεια που είχε καταβάλει και ήταν υπόδειγμα αθλητή.

Ο αθλητής μας Παρασκευά Αλέξανδρος είχε αγωνιστεί με 5 αθλητές από EGYPT SPAIN PORTUGAL QATAR FRANCE με αποτέλεσμα 1 νίκη και 4 ήττες έτσι πέρασε στον αγώνα απευθείας αποκλεισμού ( Knock out) με τον αριθμό 17 και αγωνιζόταν με το νούμερο 16 για φάση των 16 όπου μετά από ένα δύσκολο αγώνα και με κακή ψυχολογία λόγο του άγχους από τούς προηγουμένους αγώνες έχασε 15/12 και τέλειωσε τον αγώνα στην 18η θέση. Ο Παρασκευά Αλέξανδρος πάρα το γεγονός ότι είχε αγωνιστεί ξανά με την κυπριακή αποστολή έχασε λόγο του άγχους και ψυχολογίας.

Ο αθλητής μας Δημητριάδης Φίλιππος είχε αγωνιστεί με 5 αθλητές από QATAR EGYPT ALGERIA SPAIN PORTUGAL με αποτέλεσμα 3 νίκες και 2 ήττες έτσι πέρασε στον αγώνα απευθείας αποκλεισμού ( Knock out) με τον αριθμό 7 και αγωνιζόταν με το νούμερο 10 για την φάση των 8 όπου μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα και τραυματισμό έχασε 15/11 και τέλειωσε τον αγώνα στην 11η θέση. Ο Δημητριάδης Φίλιππος είχε αγωνιστεί ξανά με κυπριακή αποστολή ωστόσο για ακόμα μια φορά είχε δώσει τον καλύτερο του εαυτό.

Ακόμη θα ήθελα να αναφέρω και να ευχαριστήσω των πατέρα του αθλητή μας Ιωάννου Γιώργο κύριο Ιωάννου Γιάννη που με την παρουσία του μας στήριξε όλες τις μέρες και ακόμη θα ήθελα να αναφέρω πως ο κύριος Ιωάννου μας μετέφερε με το αυτοκίνητο του ότι ώρα χρειαζόμασταν μεταφορικό.

Όλοι οι αθλητές ήταν συνεπής και ακλουθούσαν με σεβασμό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή.

Με εκτίμηση,

Νικόλας Λουκαϊδης
Ομοσπονδιακός Προπονητής